A TV2 sikerműsorai és az M4 Sport elleni panaszok elutasítva

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nem talált jogsértést a TV2 két népszerű műsorával, valamint az M4 Sport egyik mérkőzésközvetítésével kapcsolatosan, így nem indítottak eljárást.

Nézői panaszok érkeztek a Médiatanácsnál a TV2 "Next Top Model Hungary" és "Házasság első látásra" című műsoraira. A panaszok a műsorokban előforduló alpári beszédre, szexuális és pornográf tartalmakra hivatkoztak, amelyek állítólag károsan befolyásolhatták a kiskorú nézők fejlődését. Mindkét műsor a III. korhatári kategóriába sorolva került adásba, a 12 éven aluliak számára nem ajánlott időpontban.

A Médiatanács vizsgálata után úgy ítélte meg, hogy a műsorok nem sértették meg a gyermekek védelmére vonatkozó törvényi rendelkezéseket, ezért nem indítottak eljárást a médiaszolgáltató ellen.

Az M4 Sport csatorna is panasz tárgya lett egy március 3-án közvetített OTP Bank Liga Ferencvárosi TC-Kecskeméti TE mérkőzés kapcsán. Egy néző szerint a műsorvezető negatív megjegyzést tett egy hölgy korára és a mezén lévő feliratra, aki születésnapi ajándékként végezte el a kezdőrúgást. A hatóság azonban megállapította, hogy a kommentár nem volt sértő, hanem inkább pozitív töltetű, és nem sértette az emberi méltóság tiszteletben tartására vonatkozó jogszabályokat, így itt sem indult eljárás.