Nehezen viseli a mellőzöttséget a legendás magyar színész

Kovács István színművész a napokban ünnepelte 80. születésnapját, amit nagy családi körben, boldogan töltött el. Nem érzi az idő múlását, még mindig fitt és egészséges, egy dolog bántja csupán, hogy nem hódolhat a munkájának, ugyanis már lassan egy éve nem kap szerepet, nem lépett színpadra.

Betöltötte nyolcvanadik életévét Kovács István, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, akit olyan szerepekből is ismerhet a nagyközönség, mint az Egri csillagok Bornemissza Gergelye vagy Kárpáthy Zoltán. Jancsó Miklós filmjeiben is feltűnt, és szerepelt olyan mindenki által ismert sorozatokban, mint az Abigél, a Nyolc évszak, a Kisváros vagy a Szomszédok.

Olyan rangos színházak színpadain is számtalan szereppel látták el, mint a Vígszínház, a Thália Színház és a József Attila Színház.

A Blikk által készített interjúban Kovács István elárulta, hogy születésnapját hatalmas ünnepséggel ünnepelte a családja, és egyáltalán nem nyomasztja az idő múlása, hiszen tökéletesen egészségesnek és energikusnak érzi magát. Tele van életerővel és tettvággyal, amit – sajnos – a munka területén nem tud hasznosítani, mivel az utóbbi időben egyáltalán nem kap felkéréseket, nagyjából egy éve állt utoljára színpadon.

Úgy érzi, kényszerpihenőn van, de nem tud mit tenni ellene, mivel soha nem volt az a típus, aki a rendezőknél kilincselne munkáért. A felesége születésnapja alkalmából egy dubaji utazással lepte meg, és a tervei között szerepel nyáron egy franciaországi utazás is.