Lányok szoknyája alá nézett a vásáron, elbocsátották az egyetemi tanárt

Egy mexikói egyetemi oktatót videóra vettek, amint a Puebla városában megrendezett vásáron rejtett kamerával nők ruházata alá próbált kukkolni. Az esetet egy arra járó nő észlelte és dokumentálta, majd a rendőrség letartóztatta a tanárt.

A Puebla városában tartott Puebla 2024 vásáron történt incidens során Miguel Pérez, a helyi egyetem egyik oktatója cipőjébe rejtett kamerával próbálkozott megörökíteni a nők szoknyája alatti területet. Egy arra járó nő, Melissa észrevette a történteket, és felvételeket készített a férfiról, amint az egy nő szoknyája alá helyezi a cipőjét. A felvételek tanúsága szerint Pérez megpróbálta a tornacipőjét a gyanútlan nő lábai közé helyezni, hogy jobb felvételt készíthessen.

Melissa és barátja a rendőrökhöz kísérték Pérezt, aki próbálta folytatni az útját, de végül a barátja által a gallérjánál fogva megállították. A rendőröknek Melissa barátja mutatta meg a cipőbe rejtett kamerát, és Pérez ellen intézkedtek.

A helyszínen megbilincselték és előzetes letartóztatásba helyezték Pérezt, aki jelenleg a Puebla állam főügyészségének vizsgálata alatt áll. A kerületi ügyészség állítólag azt javasolta, hogy Pérez fizessen kártérítést az áldozatának, de ezt a nő visszautasította.

A mexikói Pueblai Benemérita Független Egyetem (BUAP) közleményében kijelentette, hogy nem tolerálja az ilyen típusú magatartást, és az események fényében elbocsátotta Pérezt.

Segítségnyújtás

Ha Ön vagy ismerőse erőszak áldozata lett, vagy emberkereskedelem áldozatának gyanúja merül fel, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a 06-80-20-55-20-as számon, vagy az Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon, mely nap 24 órájában ingyenesen hívható.

Az Áldozatsegítő Központok címlistáját a http://vansegitseg.im.gov.hu oldalon találja.

A NANE Egyesület segélyvonala bántalmazott nőknek és gyermekeknek szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.