Pottyondy Edina: A kormány helyett próbálunk jót tenni

Pottyondy Edina humorista és tartalomgyártó a közösségi médiában számolt be arról, hogy az "Odakint most szörnyek járnak" gyermekvédelmi tüntetésen összegyűjtött 219 millió forint már olyan hatalmas összeg, hogy elkölteni sem egyszerű, de már három lakást és két szociális munkást is sikerült biztosítani az áldozatok számára.

Februárban az internetes tartalomgyártók által szervezett demonstrációra került sor a Hősök terén, "Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért" címmel. A demonstráció célja egy hajléktalanná vált, bántalmazott áldozat megsegítésére gyűjtött adományok voltak, melynek eredeti célja 25 millió forint lett volna.

A demonstráció fő szervezői között szerepelt Osváth Zsolt, Szabó Márton, Nagy Ádám, Tapasztó Orsi, Bányai Judit, Fancsikai Eszter, Pottyondy Edina, Gulyás Márton, Baukó Attila (Azahriah) és Gyurkó Szilvia.

Pottyondy Edina most arról számolt be, hogy a gyűjtés során összegyűlt 219 millió forintot a struktúra kialakítása és az áldozatok körének meghatározása után kezdik el felhasználni. Eddig tizenegy ember életét sikerült megkönnyíteni az adományoknak köszönhetően, három lakást biztosítottak, két szociális munkás áll rendelkezésre a napi segítségnyújtáshoz, és az egészségügyi valamint mentálhigiénés kezelések is elkezdődtek.

Pottyondy Edina kiemelte, hogy a kormány helyett próbálnak valamennyit jóvátenni az elkövetett bűnökből.

Azok számára, akik részleteiben szeretnék megismerni a rehabilitációs munka folyamatát és a pénz felhasználását, az Utcáról Lakásba Egyesület honlapján található bővebb információ, mivel az egyesület vállalja a befolyt adományok szakszerű elköltéséért a felelősséget.

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma. Az internetes véleményvezérek hogyan léptek elő a virtuális térből az utcára, és hogyan váltak a netes kommunikáció vezetőivé, arról elemzésünkben olvashatnak.