Megkéselt bőnyi diáklány: Nyolc nap után hazaengedték a kórházból

Nyolc napos kórházi kezelés után hazaengedték Mirellát, a bőnyi hatodikos lányt, akit osztálytársa szívtájékon szúrt meg egy konyhakéssel. Mirella, aki már jobban érzi magát, nem kíván visszatérni régi iskolájába, és csak a kórházban szembesült azzal, hogy megkéselték.

A támadás április végén történt, amikor egy 12 éves kislány az első óra után egy 20 centiméteres pengehosszúságú késsel hátba szúrta Mirellát, majd a kést a padlóra dobta. A sérült diáklányt életveszélyes állapotban mentőhelikopter szállította a győri kórházba.

A támadó készített egy listát osztálytársairól, piros és zöld jelölésekkel, amelyen feltüntette, kiket akar megölni, és kiket nem. A rendőrség lefoglalta a kést és a listát. A lányt, akit jó tanulóként és csendes személyiségként írtak le, a Győri Járásbíróság letartóztatta, és jelenleg is vizsgálják a motivációját.

A támadó és Mirella nem voltak jóban, de az iskolában nem szigetelték el, és nem bántották. A lány nem volt magányos, barátai voltak, és egy másik társasághoz tartozott. A rendőrség a lány otthoni körülményeit és elmeállapotát is vizsgálja.