Mason Greenwood: A visszatérés útján

Két évvel ezelőtt úgy tűnt, Mason Greenwood pályafutása véget ér, de a vádak elcsitulása után most a Barcelona és más európai csapatok figyelmét is felkeltette.

Mason Greenwood, aki két évvel ezelőtt személyes válságot élt meg, amikor barátnője bántalmazással vádolta meg, most a Barcelona és más neves klubok érdeklődését is felkeltette. A vádakat követően a Manchester United felfüggesztette, és a rendőrség őrizetbe vette, de a nyomozást végül megszüntették, miután a pár kibékült és közös gyermekük is született.

A 22 éves támadó a Getafe csapatában töltött erős szezon után került a nagy klubok látókörébe. A Getafe színeiben 31 mérkőzésen tíz gólt szerzett a 2023–2024-es szezonban, ami elegendő volt ahhoz, hogy a Barcelona mellett legalább két Premier League-klub, az Atlético Madrid, a Juventus és a Lazio is érdeklődését fejezze ki iránta.

Greenwood ügyében nem született ítélet, és a vádak ejtésre kerültek, miután a barátnője visszavonta a vallomását. A Manchester United női csapatának tagjai azonban kijelentették, hogy Greenwood nem kívánatos személy számukra az edzőközpontban, így a klub kölcsönadta őt a Getaféhoz. A madridi csapatnál Greenwood új esélyt kapott, és a teljesítményével felhívta magára a figyelmet.

A Manchester United nem bontotta fel Greenwood szerződését, amely 2025 nyaráig érvényes, és tartalmaz egy opciót, amellyel 2026 nyaráig meghosszabbítható. A The Telegraph szerint az MU jó eséllyel gondolkodik a támadó eladásában a nyáron, de nincs nyomás alatt, mivel a szerződés hosszabbítási lehetősége miatt később is jó pénzt kaphatnak érte.

A Getafe elnöke szeretné, ha Greenwood a csapatnál maradna, de ez esetben a klubnak át kellene vállalnia a jelenlegi heti 75 ezer fontos fizetésének jelentős részét, amit jelenleg a United fizet.