Korda György arénabulival, új albummal és bélyeggel ünnepli a 85. születésnapját

Fiatalság & Bolondság Születésnapi Koncertshow címmel május 11-én a Papp László Sportarénában ünnepli Korda György és Balázs Klári a művész 85. születésnapját.

Korda György januárban töltötte be a 85. életévét, és ezt a jeles évfordulót egy különleges koncerttel, egy limitált kiadású vinyl albummal, a "Korda 85"-tel, valamint egy személyes bélyeggel teszi felejthetetlenné a rajongók számára. Az album, melynek mindössze 500 példánya jelenik meg, új remixeket és friss felvételeket tartalmaz az "A" oldalon, míg a "B" oldalon Korda legnagyobb slágerei hallhatók.

A Magyar Posta a művész és felesége, Balázs Klári tiszteletére 5000 példányban készült tematikus személyes bélyeget bocsátott forgalomba, amelyet 2024. május 8-tól a Filapostán, illetve a Magyar Posta webáruházában lehet megvásárolni. A bélyeg Benedek Imre tervezésében, Zsólyomi Norbert fotójának felhasználásával készült, és az első napi bélyegzőn a "Korda 85" és a születésnapi koncertshow felirat látható. A bélyegújdonság 1.980 forint/ív áron vásárolható meg, és kapható lesz a május 11-i koncertshow-n is.

Korda György pályafutása a 60-as évek elején vette kezdetét, és az évtizedek során töretlen sikerrel folytatódott. A magyar tánczene egyik legismertebb előadóművésze 1958-ban lépett először színpadra, első sikerét a "Szeretni kell" című dallal aratta, majd az 1960-as évek elejére az ország népszerű előadójává vált. Feleségével, a szintén énekes Balázs Klárival 1981-ben készítették az első duettfelvételüket, "Nem hozol több rózsát" címmel, és 1986-tól kezdve egészen napjainkig közösen jelentetik meg az albumaikat.

A közkedvelt duó zenetörténeti súlyát jelzi, hogy 2002-ben Záray Márta–Vámosi János Kulturális, Művészeti és Emlékezeti Alapítvány Díjat, 2007-ben pedig Artisjus Zenei Életműdíjat kaptak. 2023 tavaszán a Budapest Parkban léptek fel teltház előtt, ahol több mint 10 ezer rajongóval buliztak együtt, és itt vehették át a Fonogram Életműdíjat is.

Korda György népszerűsége a fiatalabb generációk körében is megmutatkozik, hiszen a "Reptér" című dal TikTokon való terjedése révén a Z generáció is felfedezte és kedvelni kezdte az énekest. A Magyar Posta Zrt. igazgatóságának alelnöke, Hegmanné Nemes Sára szerint Korda több mint hat évtizedes munkássága páratlan a magyar popzenében, dallamai és szövegei örökérvényűek, ami a fiatalok körében is népszerűségét bizonyítja.

A bélyeggyűjtés személyes jelentőséggel is bír a házaspár számára. Korda György édesapja nagy bélyeggyűjtő volt, és az ő kollekcióját örökölve, a mai napig féltve őrzi. Balázs Klári is nagyra értékeli a bélyegeket, és saját gyűjteményével büszkélkedhet. A házaspár kapcsolata több mint 45 éve tart, és bár kezdetben nem mindenki örült a szerelmüknek, idővel elfogadták őket.

A születésnapi koncert előkészületei már javában zajlanak, ahol egy negyventagú szimfonikus zenekar fogja kísérni őket, és a házaspár testileg is felkészül az eseményre, bár az alvásra most kevesebb idő jut.