Közmédia műsorváltozás Havasi János emlékére

A közmédia rendkívüli műsorváltozást jelentett be Havasi János, a Herczeg Ferenc-díjas újságíró és szerkesztő tiszteletére. Emlékműsorok és a neves újságíró munkásságát bemutató filmek kerülnek adásba a közszolgálati csatornákon.

Havasi Jánosra, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) saját halottjára emlékműsorokkal és az ő könyve alapján készült Örök tél című filmmel búcsúznak a közszolgálati csatornák. Az M5 kulturális csatorna május 8-án 21 órakor tűzi műsorra a 2018-as történelmi drámát, amely a Szovjetunióba deportált magyar állampolgárok előtt tiszteleg. Május 9-én 18 órakor a Librettó című magazinban emlékeznek meg a magyar újságíró szakma kiemelkedő alakjáról.

A Kossuth Rádióban május 8-án 18 órától a Határok nélkül című műsorban idézik fel Havasi János életét és munkásságát. Május 12-én pedig a Vasárnapi újságban egy moldáviai utazásáról szóló hangképes összeállítással róhatják le tiszteletüket a hallgatók. A Duna World csatornán május 10-én 18:45-től a Trianon öröksége című dokumentumfilmmel emlékeznek meg róla, amely a trianoni békediktátum történelmi előzményeit és hatásait dolgozza fel.

Havasi János pályafutása során jelentős szerepet töltött be a magyar médiában. 1995-től a Duna TV-nél dolgozott, először tudósítóként, majd a közönségszolgálati igazgatójaként. A Magyar Televízió Aranyfüst című magazinjának szerkesztőségvezetője volt 1999 és 2004 között, ezt követően pedig a regionális, kisebbségi és határon túli műsorok főszerkesztője lett. 2010-ben az MTVA közéleti főszerkesztőjévé nevezték ki, és 2020-ban a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. rádiós médiaszolgáltatási igazgatói posztját töltötte be.