Hidegvérrel Aszódon: sok az ellentmondás a bokrok alatt talált holttest ügyében

Két kisgyermek találta meg egy nő holttestét Aszódon, a lakótelep 5/18-as háza melletti bokorban, a Falujárók utcájában. A 30-as éveiben járó nő holttestét fekete zsákkal takarták le, és egy helyi forrás szerint egy „bordó színű autóból” tették ki. A rendőrség és a törvényszék szerint az eset nem emberölés, hanem halált okozó testi sértés kategóriájába tartozik. A nyíregyházi törvényszék május 4-én letartóztatta a rabszolgatartó házaspárt, akik az áldozatot agyonverhették. A hétfői közlemény megrázó részleteket tartalmaz.

Április 28-án kora este egy férfi jelentette a rendőrségnek, hogy lánya és annak barátnője holttestet találtak Aszódon. A kiérkező rendőrök egy 34 éves piliscsévi nőt azonosítottak az elhunytként. A helyszíni szemle során felmerült a bűncselekmény lehetősége. A Nyíregyházi Törvényszék szóvivője május 6-án közölte, hogy a hétvégén letartóztatták a gyanúsított házaspárt.

A boncolás során a szakértők sérült vesét, agyi bevérzést és több felületi sérülést találtak az áldozaton. A halál beállta a holttest megtalálása előtt órákkal történhetett.

Aszódon ellentmondásos teóriák és összeesküvés-elméletek kezdtek terjedni. A rendőrség szerint a holttestet Nyírségből hozták Aszódra, de kérdéses, hogy miért egy forgalmas út mellett, nappali világosságban tették ki.

A police.hu információi szerint a nő április 28-án este rosszul lett, autóba ültették, Pest megyébe utaztatták, majd Aszódon kitették a társasház előtt, és magára hagyták. A rendőrség vizsgálja, hogy mikor vesztette életét a nő.

A rendőrség három napon belül Pátroha településig jutott, ahol négy embert állítottak elő. A gyanú szerint a 57 éves H. Béla és 54 éves neje korlátozták a sértett személyi szabadságát, fizetés nélkül dolgoztatták, és H. Béla rendszeresen bántalmazta.

A törvényszéki közlemény szerint a házaspár interneten ismerkedett meg a sértettel, aki kiszolgáltatott helyzetben volt. A házaspár éheztette, a földön altatta, és az ingatlant sem hagyhatta el engedélyük nélkül. A gyanúsított férfi ököllel, sodrófával, és elektromos sokkolóval bántalmazta a nőt.

Április 28-án a már mozgás- és beszédképtelen nőt autóba ültették, és Budapest felé indultak vele. Útközben észlelték, hogy a nő elhunyt, ezért Aszódon egy társasház parkolójában kirakták az élettelen testet, és hazautaztak.

Az aszódi lakótelep nem először volt bűntény színhelye. Tavaly egy férfi megölte mindkét lányát, és a rendőrség csak a lakók által észlelt bűz miatt indított nyomozást.

A rendőrség szerint a nőt olyan mértékig bántalmazták, hogy belehalt a sérüléseibe, de nem szándékos emberölés történt. A törvényszéki sajtószóvivő szerint a gyanúsítottak többszörösen büntetett előéletűek, és a törvény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti a cselekményeket.

Kis Zoltán