A magyar sportolók keddi menetrendje az olimpián

A magyar női kézilabda és vízilabda csapatok a legjobb négy közé jutásért küzdenek, míg a kajak-kenusok, atléták és birkózók is érdekeltek lesznek a párizsi olimpia keddi versenynapján.

A magyar női kézilabda csapat Svédországgal mérkőzik meg a negyeddöntőben, a cél a legjobb négy közé jutás. A női vízilabda csapat az Egyesült Államokkal száll vízbe a negyeddöntőben. Mindkét csapatunk az elődöntőbe kerülésért küzd majd.

A kajak-kenusok számára a keddi versenynapon az előfutamok és reményfutamok során a férfi K-4 500 méteres csapat, Nádas Bence, Csizmadia Kolos, Kuli István és Tótka Sándor második helyezésével egyből a középdöntőbe jutott. A női K-4 500 méteren Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra szintén második helyen ért célba, így ők is a döntőben folytathatják. A férfi C-2 500 méteren Adolf Balázs és Hajdu Jonatán, míg a női C-2 500 méteren Kiss Ágnes és Nagy Bianka képviseli hazánkat, mindkét páros a reményfutamokból továbbjutva a középdöntőben folytatja. A férfi K-2 500 méteren Nádas Bence és Tótka Sándor, valamint Kopasz Bálint és Varga Ádám, a női K-2 500 méteren pedig Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra, illetve Pupp Noémi és Fojt Sára áll rajthoz, mindkét női páros a reményfutamokból továbbjutva a középdöntőben versenyez. A középdöntőket és a döntőket csütörtöktől rendezik.

Atlétikában a női távolugrás selejtezőjében Bánhidi-Farkas Petra versenyez. A birkózásban Lévai Zoltán a kötöttfogás 77 kilogrammos súlycsoportjában lép szőnyegre, ahol a nyolcad- és negyeddöntők mellett az elődöntőben is érdekelt lehet.

Vitorlázásban Vadnai Jonatán az ILCA 7 éremfutamában vesz részt, ahol az arany és az ezüst sorsa már eldőlt, és reálisan nézve Vadnainak a bronzra sincs már esélye.

A keddi versenynapon összesen 15 számban osztanak érmeket, és a magyarok programja az eredmények függvényében változhat. Az Index élőben közvetíti a női kézilabda és vízilabda negyeddöntőket. Emellett érmeket osztanak ki díjugratásban, toronyugrásban, gördeszkában, pályakerékpárban és ökölvívásban is, valamint több atlétikai döntőt is rendeznek a Stade de France-ban.