Apa hazugsága miatt indulhat bűnügyi eljárás

Hamis vád bűntette miatt kell felelnie annak az apának, aki a rendőrségen tett valótlan bejelentéssel próbálta hazaköltöztetni a lányát.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség tájékoztatása alapján az eset tavaly októberben történt. Az apa a segélyhívón jelentette, hogy lányát egy férfi Püspökladányba vitte, és a gyermek állítólag telefonon kért segítséget, mert nem tudott hazajönni.

A rendőrség azonnal reagált a bejelentésre, és felkeresték a családfőt. A férfi a kihallgatás során azt állította, hogy a lánya üzeneteiből arra következtetett, hogy fogságban tartják.

A nyomozók azonban még aznap felvették a kapcsolatot a lányával, aki Püspökladányban élt, és ő cáfolta az apja állítását. Elmondása szerint szabad akaratából élt együtt a férfival, és nem volt fogságban.

Kiderült, hogy az apa korábban is ellenezte lánya és a püspökladányi férfi kapcsolatát, és a hamis bejelentéssel próbálta megakadályozni, hogy a lánya a férfival maradjon.

A családfő a nyomozás során beismerte, hogy tévesen állította, lányát fogságban tartják. A Debreceni Járási Ügyészség ezért próbára bocsátást kért az apára hamis vád bűntette miatt.