Rozsdaövezeti besorolás két budapesti lakóingatlan-projektnél

Két jelentős budapesti lakóingatlan-fejlesztés, a LIVING Kassák Terrace és a Park West 3 rozsdaövezeti besorolást kapott, ami lehetővé teszi a vásárlók számára az áfavisszatérítés igénybevételét.

A XIII. kerületi Kassák Projekt keretében indult el 2018-ban a LIVING Kassák Terrace fejlesztése, amely a Kassák Lajos utca, Apály utca, Angyalföldi út és Klapka utca által határolt területen helyezkedik el. A projekt harmadik ütemeként megvalósuló Kassák Terrace 246 új lakását 2025 első felében tervezik költözhetővé tenni.

A vállalat másik nagy beruházása a Ferdinánd negyedben található, közel 900 lakásos Park West lakópark, melynek harmadik üteme, a Park West 3 építése 2022 szeptemberében kezdődött el. Mindkét fejlesztés esetében az értékesítés már zajlik.

A rozsdaövezeti besorolás jelentős megtakarítást jelenthet a vásárlók számára, hiszen például egy 30 négyzetméteres lakás esetén akár 2 millió forint, egy 40 négyzetméteres lakásnál 2,8 millió forint, míg egy 50 négyzetméteres lakásnál akár 3,5 millió forint áfavisszatérítés is igényelhető.

Az általános forgalmi adóról szóló törvény értelmében a rozsdaövezeti akcióterületeken megépült többlakásos épületekben található új lakások vásárlói a 5 százalékos áfa összegének megegyező mértékű visszatérítést igényelhetnek a Magyar Államkincstáron keresztül.

A cikk tájékoztató jellegű, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.