Vitézy Dávid üzenete Karácsony Gergelynek: "Ideje hazatérni Salgótarjánból"

Vitézy Dávid, a főpolgármester-jelölt, arra szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy térjen vissza Budapestre és vegyen részt aktívan a főváros irányításában, ahelyett, hogy Salgótarjánban kampányolna.

Vitézy Dávid szerint Budapestnek olyan főpolgármesterre van szüksége, aki teljes munkaidőben a város vezetésével foglalkozik, és nem tekinti a pozíciót csupán egy ugródeszkának a miniszterelnöki ambícióihoz. A főpolgármester-jelölt úgy látja, hogy a főváros pártpolitikai csatatérré válása részben annak tudható be, hogy a jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely, Salgótarjánban kampányol, miközben Budapestnek számos megoldásra váró problémája van.

Vitézy Dávid közösségi oldalán megosztott bejegyzésében kiemelte, hogy a főpolgármesternek Budapestre kellene koncentrálnia, ahol például az Astoriánál bejelentett zebrát rendkívül lassan alakítják ki, ami szerinte a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhetne. A főpolgármester-jelölt szerint Budapestnek olyan vezetőre van szüksége, aki kizárólag a város ügyeivel foglalkozik, és nem tartja fontosabbnak a Demokratikus Koalíció listavezetőjének előzenekarát egy olyan turnén, ahol már nem aktuális slágereket próbálnak értékesíteni.

Vitézy Dávid arra is kitért, hogy Karácsony Gergely két feltételt szabott a főpolgármester-jelölti vitára: májusi időpontot és az ismert szavazólapot. Ezek a feltételek hétfő estére teljesültek, így Vitézy Dávid arra kérte a főpolgármestert, hogy térjen haza Salgótarjánból és vegyen részt a vitában, ahol Budapest jövőjéről érdemben lehetne tárgyalni. A főpolgármester-jelölt készen áll a vitára, legyen az állva, ülve, kettesben vagy hármasban, Pesten vagy Budán.