Óriási káosz a Yandang-hegyen

A munka ünnepén a turisták száma váratlanul megnövekedett a kínai Yandang-hegyen, ami hatalmas tumultust okozott, és egy hajszálon múlt a tragédia.

A kelet-kínai Yandang-hegyen túrázók több mint egy órán át rekedtek egy sziklán, egy kötélbe kapaszkodva, amikor a tömeg miatt nem tudtak továbbhaladni a rögzített mászóúton. A közösségi médiában megosztott képeken a hegymászók a sziklaoldalon lógnak, várakozva, hogy a többiek haladjanak tovább a fémfokokon.

A Wenzhou Dingcheng Sports Development, az útvonalat kezelő cég, a CNN beszámolója alapján elismerte, hogy alábecsülték a hegymászás iránt érdeklődők számát. A cég közleményében hibákat ismertek el a forgalomszabályozásban, a jegyfoglalási rendszer hiányában, valamint a helyszíni irányításban, ami az ügyfelek elakadásához és beszorulásához vezetett.

A vállalat bejelentette, hogy átmenetileg felfüggeszti a jegyértékesítést, és intézkedéseket tesz a belső helyzet kezelésére. A jövőben tervezik egy forgalomirányító rendszer bevezetését a látogatók számára. Május első hetében, a munka ünnepe alatt, rendkívül sok turista látogatott el a térségbe, ami hozzájárult a kialakult helyzethez.