Proptech Innovation NOW: Szakmai sztárparádé az ingatlan- és építőiparban

A május 16-i Proptech Innovation NOW konferencián a régió legelismertebb szakemberei osztják meg tudásukat, elősegítve ezzel a magyar ingatlan- és építőipar digitális fejlődését.

Az ötödik alkalommal megrendezésre kerülő eseményen több mint 60 nemzetközi és hazai előadó vesz részt, köztük a NEOM projekt képviselőjével is találkozhatnak az érdeklődők. A Proptech Innovation NOW célja, hogy a leginnovatívabb építőipari és ingatlanpiaci szereplőket összekötve elősegítse a hazai ágazat fejlődését és a szakma továbbképzését.

Kalmár Zoltán, a Proptech Hungary Kft. alapítója és ügyvezetője szerint a digitális transzformáció elengedhetetlen a versenyképesség fenntartásához, és a konferencia egyik célja, hogy a hazai ingatlanpiac digitális felzárkózását segítse elő. A szervezők széles nemzetközi kapcsolatrendszerének és a szakmai munkának köszönhetően a rendezvény számos szektor digitális transzformációját dolgozza fel, többek között a fenntarthatóságot, az adathasználatot, a mesterséges intelligenciát, az építőipart és a kereskedelmi ingatlanpiac innovációit.

A konferencián a hazai digitalizációs tapasztalatokat olyan szakértők osztják meg, akik már lépéseket tettek a felzárkóztatásra, és akik gyakran a piac előtt haladnak. Kalmár Zoltán hangsúlyozza, hogy csak olyan előadókat hív meg, akik számára az ágazati digitalizáció nem csak szavak kérdése, hanem valódi edukációt és inspirációt jelentenek.

A konferencián először lesz jelen Fahad Al Tomaihy, a Szaúdi Állami Ingatlanok Főhatóságának vezérigazgatója, aki a THE LINE projekt koncepciójáról is beszámol. Továbbá olyan nemzetközi szakemberek is megosztják tapasztalataikat, mint James Dearsley, Andrew Knight és Dirk Paelinck, akik a digitális transzformáció és az AI-boom mellett a szabályozási környezet best practice és fuckup sztorijait is elhozzák.

A konferencia keretében szakmai workshopokat is szerveznek, ahol a résztvevők valós problémák megoldásán dolgoznak együtt, és a már működő megoldásokat élő demókban is megtekinthetik. A jövő bemutatására startup session-ök kerülnek megrendezésre, ahol a legígéretesebb hazai proptech megoldásszállítók prezentálják ötleteiket. A Proptech Innovation NOW konferencia a Budapest Music Centerben kerül megrendezésre, és a jegyek a rendezvény hivatalos honlapján érhetők el.