K&H STEM pályázat informatikai hallgatóknak

A K&H Bank technológiai pályázatot hirdetett magyarországi informatikai képzést nyújtó felsőoktatási intézmények hallgatói számára, melynek keretében összesen közel 2 millió forint anyagi támogatást és szakmai lehetőséget kínálnak.

A pályázat első ízben nyílik meg a hazai informatikai képzésekben részt vevő diákok előtt, lehetőséget adva nekik, hogy tudományos munkájukkal bemutassák innovatív és kreatív ötleteiket. A STEM területén kiemelkedő dolgozatokat benyújtó hallgatók jelentős díjazásban részesülhetnek.

A nyertesek összesen 1,9 millió forint értékű díjazást kapnak, mely az alapképzéses hallgatók esetében 300, 250 és 150 ezer forint, míg a mesterképzésben részt vevők számára 500, 400 és 300 ezer forint közötti összegeket jelenthet. A pénzdíjon túl a legjobbaknak lehetőségük nyílik a K&H IT-csapatainál valós piaci projektekben való részvételre.

Ozorai Dénes, a K&H IT-vezetője arra ösztönzi a hallgatókat, hogy merjenek újszerű, akár a pénzügyi szektor számára is újdonságot jelentő megoldásokban gondolkodni, hiszen ezek a tapasztalatok tehetik őket igazán egyedivé és inspirálóvá a szakmában.

A pályázat nyolc különböző témakörben várja a jelentkezőket, többek között a mesterséges intelligencia, fintech, felhőalapú megoldások és adatelemzés területén. A pályázatokat alap- vagy mesterképzés kategóriában lehet benyújtani, a beadási határidő 2024. október 31.