München olimpiai bajnoka, Gedó György 75. születésnapját ünnepelte

Gedó György, a müncheni olimpiai játékok aranyérmese és a Vasas SC legendája, 75. születésnapját ünnepelte az angyalföldi sportcsarnokban, amely az ő nevét viseli.

Az ünnepséget a Vasas SC ökölvívó szakosztályának közleménye alapján az elmúlt hét végén tartották, ahol a bajnokot "családi körben" köszöntötték. Gedó György emlékezetes pillanatokat is megosztott az ünneplőkkel, többek között arról, hogy a Honvéd csapatától kapott ajánlatot, amelyet végül nem fogadott el.

Gedó György elmesélte, hogy a Honvéd csapatától azt az ígéretet kapta, ha hozzájuk szerződik, akkor nem kell két évet sorkatonaként szolgálnia. Azonban ő nemet mondott, és nem sokkal később behívták sorkatonának. A dunai flottilánál töltötte szolgálati idejét, ahol nem tudott megfelelően edzeni, és nem érdekelte őket, hogy olimpiai bajnok.

Az ünnepi eseményen elsőként Süllős Gyula, a Vasas ökölvívó szakosztályának jelenlegi elnöke köszöntötte Gedó Györgyöt, akit atyai jó barátjaként tisztel, és aki segítőkész, valamint jó tanácsokkal látja el.

A Vasas ökölvívó szakosztályát, amely Papp László, Gedó György és Kovács István révén három olimpiai bajnokot adott Magyarországnak, Süllős Gyula édesapja, a 2009-ben elhunyt idősebb Süllős Gyula, a Magyar Ökölvívó-szövetség egykori alelnöke mentette meg a megszűnéstől.