Esztergom polgármester-választása: Bádi Gábor a Szeretgom jelöltje

Április végén még nem volt ismert, hogy Esztergomban kik állíthatnak jelöltet a polgármester-választáson, de mostanra kiderült, hogy Bádi Gábor lesz a Szeretgom jelöltje, aki szimpatizál Magyar Péter pártjával is.

Esztergom városában hosszú ideig nem volt tisztázott, hogy a közelgő polgármester-választáson kik lesznek a jelöltek. A helyzet annyiban szokatlan volt, hogy sem a helyi közéletben aktív Szeretgom, sem az ellenzéki pártok nem állítottak jelöltet. A városban az ellenzéki pártok jelenléte is gyérnek tűnik.

A Szeretgom egyik vezetőjével, Bádi Gáborral folytatott beszélgetés során kiderült, hogy a csoport stratégiája szerint később akarják bejelenteni a jelöltjüket, hogy elkerüljék a korai támadásokat. Azóta Bádi Gábor maga jelentette be, hogy ő lesz a Szeretgom jelöltje a polgármester-választáson, és bár a Szeretgom színeiben indul, láthatóan szimpatizál Magyar Péter pártjával is. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy Bádi Gábor Talpra Magyarok-kitűzővel fotózkodott, és egyik társa a Magyar Péter-tüntetésről posztolt.

A választási versenyben Hernádi Ádám, a Mol elnök-vezérigazgatójának unokaöcse is részt vesz, aki 2019-ben jelentős többséggel nyerte meg a polgármesteri címet. Ezen kívül Méhes Szilveszter is elindul a Mi Hazánk párt színeiben. A korábbi választási eredmények alapján nem várható nagy verseny, hiszen Hernádi Ádám 2019-ben 58 százalékos, míg a Szeretgom jelöltje, Cserép János 26 százalékos támogatottságot ért el, egy független jelölt pedig 15 százalékot szerzett.

Magyar Péter pártja, amely megyei közgyűlési listákat nem indít, négy fővárosi kerületben állít polgármesterjelöltet.