Az új Suzuki Swift árazása

Az új generációs Suzuki Swift ára 300 ezer forinttal magasabb lesz, mint az előző modellé, ami jelzi a típus modernizálódását és az autóiparban tapasztalható általános áremelkedést.

A totalcar.hu információi szerint a népszerű kisautó, amely hosszú ideig készült Magyarországon, immár a negyedik generációjához érkezett. Ez a változat minden eddiginél korszerűbb lesz, ami az árán is meglátszik. A korábbi Suzuki Swift GL felszereltségű modelljének kedvezményes ára 5,83 millió forint volt, míg az új generáció hasonló konfigurációja már 6,13 millió forintba kerül, kedvezmények nélkül pedig 7,13 millió forintot kell érte fizetni.

A jelenlegi széria legmagasabb árú változata a GLX, amely első kerékhajtással és CVT váltóval rendelkezik, és kedvezményes áron 7,6 millió forintba kerül, míg kedvezmény nélkül 8,6 millió forintot kell érte fizetni. A GLX összkerekes, de kézi váltós kivitele csak 30 ezer forinttal marad el ettől az ártól.

A portál szerint a 300 ezer forintos áremelkedés nem számít jelentősnek az autóiparban tapasztalható árak növekedéséhez képest. Az új Swift iránti kereslet jelentős, hiszen az idén januártól április végéig összesen 557 darabot helyeztek forgalomba, ami több mint kétszerese a tavalyi azonos időszakban eladott 241 darabnak.