A McLaren magyarázatot ad Donald Trump bokszlátogatására

A McLaren Forma-1-es csapata magyarázkodásra kényszerült, miután vendégül látták Donald Trumpot a Miami Nagydíj hétvégéjén, ami ellentmondásos fogadtatásban részesült.

A csapat álláspontja szerint megtiszteltetés volt számukra, hogy eleget tehettek a volt amerikai elnök kérésének, és lehetőséget adtak neki, hogy meglátogassa a garázst a verseny napján. A 77 éves Trump így szemtanúja lehetett Lando Norris első Forma-1-es győzelmének, és a verseny után személyesen is gratulált a fiatal brit versenyzőnek.

A McLaren szóvivője kijelentette, hogy a csapat politikamentes szervezetként működik, de tiszteletben tartják az Egyesült Államok elnökének tisztségét. Ezért, amikor a felkérés érkezett, hogy Trump látogasson el a garázsba az FIA elnökével, a Liberty Media és a Forma-1 vezérigazgatóival együtt, a McLaren elfogadta a kérést. A csapat számára ez lehetőséget jelentett arra, hogy bemutassák a világszínvonalú mérnöki teljesítményüket a motorsport területén.

Azonban Trump látogatása nem ment zökkenőmentesen, tekintettel arra, hogy a volt elnök jelenleg 34 vádpontban kell hogy védekezzen bíróság előtt, ami miatt több kritika is érte a McLarent.

Lando Norris, aki a Miami Nagydíjon aratott győzelme után találkozott Trumppal, elmondta, hogy számára megtiszteltetés volt a találkozó. A versenyző hálás azért, ha valaki elismeri a munkamorálját és az erőfeszítéseit, és úgy véli, hogy a volt elnök szerencsét hozott neki. Norris szerint ez egy klassz pillanat volt számára.