Milliárdos mentorprogram a kkv-k számára

A kormányzat 1,5 milliárd forint keretösszegű mentorálási projektet indít a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára, amely a fiatalokat, nőket, társadalmilag hátrányos helyzetűeket és a generációváltás előtt álló vállalkozásokat célozza meg.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében elindított projekt célja, hogy személyre szabott mentorálást biztosítson a kkv-k számára. A "Személyes vállalkozói mentorálás biztosítása a mikro-, kis- és középvállalkozások számára" (GINOP Plusz-1.1.3-24) program különös figyelmet fordít a fiatal vállalkozókra, nőkre, társadalmilag hátrányos helyzetűekre és azokra a vállalkozásokra, amelyek generációváltás előtt állnak.

Az 1,5 milliárd forintos támogatási keretet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja. A program prioritása, hogy a hátrányos helyzetű térségek vállalkozói számára is elérhető legyen.

A rendelkezésre álló összegből 1,2 milliárd forint a kevésbé fejlett, míg 300 millió forint a fejlett régiókban használható fel. A támogatási kérelmeket a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány nyújthatja be, amelyeket a kkv-k számára nyújtott mentorálási alkalmakra kell fordítaniuk, beleértve az egyéni és csoportos tanácsadást is.

A GINOP Plusz-1.1.3-24 program keretében a mentorált vállalkozások nem csak tudásukat bővíthetik, hanem egymás közötti tapasztalatcserére is lehetőségük nyílik.