A Sony Xperia 1 VI kiszivárgott részletei

A Sony Xperia 1 VI készülékének részletei végre napvilágot láttak, így most már többet tudunk a hamarosan érkező telefon specifikációiról és kameráiról.

Az MSPoweruser portál új információkat tett közzé a Sony Xperia 1 VI-ról, amelyek a készülék szinte minden lényeges funkciójára kiterjednek, így már egyértelműbb képet kaphatunk a jövő heti megjelenés előtt. Az Android Authority összefoglalása alapján a készülék dizájnja megőrzi az előző generáció formanyelvét, de lesznek finom változások, mint például a textúrázott üvegborítás, és a színválasztékban is várhatóak frissítések.

A kijelző méretében és képarányában is változások várhatóak, a pletykák szerint rövidebb és szélesebb lesz az elődjénél, 19,5:9 képarányú OLED képernyővel, amelynek képfrissítési frekvenciája 1 és 120 Hz között változhat. A kamerarendszer minden objektívben 48MP-es Exmor T szenzort tartalmazhat, és a 24 mm-es objektívvel készített fotók minősége a teljes méretű kamerákéval vetekedhet.

A Sony kameraalkalmazások terén is változásokat hozhat, a Photography Pro, Videography Pro és a Cinema Pro alkalmazásokat egyetlen, az Alpha sorozatú fényképezőgépeket idéző alkalmazásba integrálhatják. A készülék támogatni fogja a makrófotózást és az emberi póz becslési technológiát is, amely lehetővé teszi a témára való fókuszálást akkor is, ha az alanyok elfordulnak vagy eltakarják az arcukat.

A teljesítmény terén a Snapdragon 8 Gen 3 SoC-ra számíthatunk, amely javított hőeloszlást és túlmelegedés elleni védelmet nyújthat. Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh lehet, vezeték nélküli és fordított vezeték nélküli töltési lehetőséggel, valamint továbbfejlesztett akkumulátor-egészségügyi technológiával.

Az audio terén is fejlesztésekre számíthatunk, új, nagy teljesítményű audiochip és áramköri fejlesztésekkel, valamint a készülék támogatni fogja a Hi-Res Audio, Hi-Res Audio Wireless, 360 Reality Audio, LDAC és DSEE Ultimate technológiákat. A gamerek számára is kedvező funkciók kerülhetnek beépítésre, mint a 240 Hz-es érintésérzékeny pásztázási sebesség, állítható fehéregyensúly, alacsony gammaemelő és FPS-optimalizáló funkció. A vásárlók egy évig ingyenes Sony Pictures filmstreaminget és hozzáférést kapnak öt Sony filmhez, IMAX videóval és DTS hanggal újramasterelve.

A készülék tajvani ára 39 900 tajvani dollár körül várható, ami körülbelül 450 ezer forintnak felel meg.