Audrey Hepburn, aki ma lenne 95 éves, WC-ben felejtette az Oscar-díját

Audrey Hepburn minden idők egyik legikonikusabb filmszínésze volt, aki a divatban is belopta magát a rajongók szívébe. Születése 95. évfordulóján érdekességeket gyűjtöttünk össze róla, amelyeket kevesen tudnak.

Audrey Kathleen Ruston néven született, de a családnevét Hepburnre változtatta, mivel nem tetszett neki a saját neve és rokonságában Hepburne-ök is voltak. Az 1950-es évek elején randizott John Fitzgerald Kennedyvel, aki később az Egyesült Államok tragikus sorsú elnöke lett. Hepburn azon kevesek közé tartozik, akik az Emmyt, a Golden Globe-ot, az Oscart és a Tony Awardsot is elnyerték. Amikor 1954-ben megkapta az Oscar-díjat, izgatottságában a mosdóban felejtette, de szerencsére senki sem lopta el.

Bár hatalmas sztár volt, bevallottan szerette a magányt és introvertált személyiség volt. Az Álom luxuskivitelben című film főszerepét először nem akarta elvállalni, mert azt eredetileg Marylin Monroe-nak szánták, de végül ő lett a film sztárja. Imádta a paradicsomos tésztát, és nem figyelt különösebben a diétára, gyakran főzött forgatási szünetekben vagy fellépések után.

Öt nyelven beszélt: hollandul, angolul, franciául, olaszul és spanyolul. Egy idomított szarvast fogadott örökbe, amelyet a Zöld paloták című filmben ismert meg, és a pletykák szerint vele együtt is aludt. Utolsó szerepét angyalként játszotta Spielberg Örökké című filmjében, és a kapott 1 millió dolláros gázsiját az UNICEF-nek ajánlotta fel, amelynek nagykövete volt.