Valter Attila negyedszer a Giro d'Italia rajtjánál

Valter Attila, a Visma-Lease a Bike magyar kerékpárosa, negyedszer vesz részt a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen, ahol szakaszsikereket céloz meg.

Valter Attila ambíciói változatlanul magasak a szombaton kezdődő 107. Giro d'Italia előtt. A magyar versenyző szerint csapata jó hangulatban érkezett, és bár az összetett győzelem helyett most szakaszsikereket szeretnének elérni, ez számára még izgalmasabbá teheti a versenyt.

A magyar kerékpáros korábban már három alkalommal is részt vett az olasz körversenyen, ahol 2020-ban három napig ő viselhette az összetett éllovasának járó rózsaszín trikót, és öt szakaszon a legjobb 25 éven aluli versenyzőnek járó fehér trikót is. Ebben az évben az összetettben a 14. helyen végzett, míg 2022-ben egy hegyi befutós szakaszon negyedikként ért célba.

Valter izgatottan várja a háromhetes megmérettetést, és bár vannak céljai, nem érzi a szokásos nagy nyomást. A versenyző szerint sok lehetősége lesz a Giro során, és reméli, hogy élni is tud velük. Különösen a szökéseket szeretné gyakorolni, amire csapatában ritkán nyílik lehetőség.

A taktikáját illetően Valter napról napra szeretne haladni, és már ki is nézte azokat a szakaszokat, amelyek számára kedvezőek lehetnek. A versenyző kész arra, hogy ha jól érzi magát, akkor a maximumot nyújtsa, de lehetnek olyan napok, amikor inkább a pihenésre és a következő napra való felkészülésre koncentrál.

Valter Attila nem szeretne semmit sem elengedni, és bár hullámzó teljesítményre számít, a jó eredmények elérése a célja. A Giro d'Italia a Venaria Reale és Torino közötti 140 kilométeres szakasszal veszi kezdetét.