Újabb főpolgármester-jelölt mondott le a választáson

Csütörtök este Ferenczik József, az Új Magyar Birodalmi Mozgalom jelöltje bejelentette, hogy visszalép a főpolgármesteri választástól, választási csalást emlegetve.

Ferenczik József csütörtök este hivatalosan is bejelentette, hogy nem kíván részt venni a főpolgármesteri választáson, és kijelentette, hogy bízik benne, hogy az ország egy nap „újra tiszta és demokratikus választásokat láthat, megtisztítva a jelenlegi politikai elit zsarnoki és fekélyes hatalomgyakorlásától”. Az Index szerint a jelölt szerint a demokratikus alapelvek megcsúfolására és az erőszakos hatalomgyakorlásra került sor az elmúlt időszakban.

Ferenczik József azt állította, hogy a kormányzati ellenfelek hazugságokkal, csalásokkal és pénzzel próbálnak hatalmat szerezni, ezzel megfosztva az őszinte és hazafiasságot gyakorló embereket attól a joguktól, hogy részt vegyenek a nemzet irányításában. A jelölt szerint ezek a korrupciós és antidemokratikus cselekedetek veszélyeztetik a demokráciát és aláásták a nép bizalmát az állam iránt.

A főpolgármesteri szavazólap egyre szűkül, hiszen Simon Szilárd Attila független jelölt április 29-én lépett vissza, majd Kolek Márton Ottó, aki mindössze 18 éves, szintén úgy döntött, hogy nem indul a választáson. Ferenczik József döntésével Karácsony Gergelynek most már csak tíz kihívója maradt, köztük Vitézy Dávid és Szentkirályi Alexandra, valamint több független és kisebb mozgalmak jelöltjei.