Trump cáfolja, hogy elaludt volna a tárgyalásán

Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint elszundított volna a New York-i bírósági tárgyalásán, ahol büntetőper folyik ellene. A The Hill szerint Trump közösségi oldalán tette közzé a cáfolatot.

A New York Times korábban arról számolt be, hogy Trump a manhattani tárgyalás első napján elbóbiskolt, amikor ügyvédje jegyzeteket adott át neki, és a tárgyalóteremben felriadt. Ez a feltételezett esemény a demokraták, politikai kommentátorok és humoristák körében vált gúny tárgyává.

Trump azonban határozottan visszautasította ezeket az állításokat: "Szemben azzal, amit a FAKE NEWS MÉDIA állít, nem alszom el a korrupt ügyész boszorkányüldözése alatt, ma különösen nem. Egyszerűen csak néha becsukom a gyönyörű kék szemeimet, elmélyülten figyelek, és MINDENT magamba szívok!!!" - írta a republikánus politikus.

A Trump elleni büntetőperben, amely a tizedik tárgyalási napját érte el, összesen 34 vádpontban vádolják. Az ügy középpontjában a felnőttfilmes Stormy Daniels áll, akivel kapcsolatban Trumpot azzal vádolják, hogy a 2016-os választások előtt fizetett neki 130 ezer dollárt, hogy viszonyukat titokban tartsa, és ezt jogi kiadásként könyvelte el. Michael Cohen, Trump ügyvédje egy másik nőnek is fizetett titoktartásért, és ő maga is jelentős összegeket kapott Trumptól. Az ítélethirdetésre a nyár elején kerülhet sor.