Mészáros Lőrinc cégei újabb közbeszerzéseket nyertek Tatabányán

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt. leányvállalata, a Mészáros és Mészáros Kft. két közbeszerzést is elnyert a tatabányai vízbányák vízaknáinak fejlesztésére. A projektek összértéke meghaladja a 28 milliárd forintot, és a térség százezreinek vízellátását érintik.

A közbeszerzéseket Lázár János vezette kiírások alapján nyerte el a cég, amelyek célja a tatabányai vízbányák aknáinak fejlesztése. Az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett rendkívüli tájékoztatásokban számolt be a sikerről.

Az egyik projekt, a "Tatabánya XIV/A" vízakna fejlesztése 22,9 milliárd forint értékben valósul meg, míg a másik, a "Tatabánya XV/C" vízakna fejlesztése 5,3 milliárd forintba kerül.

A tatabányai karsztvidék mélyén található vízaknák fontos szerepet játszanak a régió ivóvízellátásában. A 250 méter mélyre mélyített aknákból nyerik ki a környék ivóvizét, amely korábban a szénbányák vízszintjének csökkentésére is szolgált. A XV/A vízaknából kitermelt karsztvíz Tatabánya és környéke mintegy 200 ezer lakosát látja el ivóvízzel, míg a XV/C vízakna a 30 Oroszlány környéki település vízellátását biztosítja.