Kubatov Gábor szerint az Újpest kiesése megtisztulást hozhat

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi TC klubelnöke szerint az Újpest FC kiesése egyfajta "megtisztulást" jelentene a klub számára, és ezen keresztül újra komoly egyesületté válhatna. A Ferencváros vezetője egy közmédia interjúban fejtette ki véleményét, amelynek teljes tartalma péntek délután lesz látható az M4 csatornán.

Kubatov Gábor kijelentette, hogy bár tudja, sokakat fel fog háborítani a véleményével, mégis úgy gondolja, hogy az Újpestnek szüksége van egy "megtisztulási" folyamatra. A Ferencvárosi TC május 3-án ünnepli fennállásának 125. évfordulóját, és ebből az alkalomból adott interjút a klubelnök.

A beszélgetés során szó esett az Újpest elleni szezon harmadik derbijéről is, amely az OTP Bank Liga utolsó fordulójában kerül megrendezésre, és amelynek komoly tétje lehet az Újpest számára, amennyiben addigra még nem biztosítja be a bennmaradást.

Kubatov Gáborra a kérdés is felvetődött, hogy hogyan élné meg, ha a Ferencváros kezében lenne az Újpest sorsa a 33. fordulóban, mire ő habozás nélkül azt válaszolta, hogy "kiejtenénk az Újpestet".

Az elnök emlékeztetett arra, hogy amikor a Ferencváros nem az NB1-ben játszott, senki sem mondta, hogy a Fradi és a derbik nélkül nem az igazi a bajnokság. Kubatov szerint az Újpest nem volt sportszerű a Ferencvárossal szemben, és úgy véli, hogy minden klubnak meg kell tanulnia a sportszerűséget és a szolidaritást.

A 2024/25-ös szezonban az Újpest FC is az "elit klubok" közé kerülhet, ha nem esik ki, hiszen a Mol megvásárolta a csapatot, és Hernádi Zsolt, a Mol vezetője komoly tervekről beszélt a lila-fehér együttessel kapcsolatban. A Ferencváros sem maradt tétlen, hiszen új szponzorral, a Gazprommal bővítette támogatói körét, amely döntés nem mindenki tetszését nyerte el. Cseh Katalin például az UEFA elnökéhez fordult, mert szerinte Orbán Viktor a Fradin keresztül engedné vissza Putyinékat a magyar sportéletbe, de a magyar külügy áldását adta az egyezségre.