Folytatódik a csepeli fideszes hatalmi harc

A Fidesz csepeli szervezete szerint Borbély Lénárd, a kerület polgármestere adminisztratív eszközökkel próbálja elhallgattatni és a politikai térből kiiktatni Orbán Viktort.

A párt szerint a Csepeli Hírmondó önkormányzati lapból kitiltották a miniszterelnök ajánlását és egy közös fényképet Dudás Zoltánnal, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjével.

Németh Szilárd, a csepeli Fidesz vezetője szerint ez a lépés a sajtószabadság brutális támadását jelenti, és olyan cenzúrát alkalmaznak, amilyet még a kádári időkben sem mertek bevetni. A kerületet 2014 óta irányító Borbély, aki korábban Németh szövetségese volt, a kettejük közötti összeveszés után kizárásra került a pártból. Németh Szilárd 2022 végén feloszlatta, majd újraalakíttatta a kerületi Fidesz-szervezetet, hogy megszabaduljon Borbélytől.

A polgármester szerint a rezsibiztos, Németh Szilárd, a "Keresztapából ismert számos módszert" alkalmaz ellene, és gyűlöletkampányra számít. A helyi Fidesz állítása szerint Borbély és pártja "csillagászati összegű kampányt" folytat, amit a "luxus módon berendezett Rákóczi úti választási irodájából" irányítanak, és ennek költségeit a Fideszt elárulók és a baloldali képviselők együtt biztosították számára a 2024. évi költségvetésben.

A 2023-as kizárások után Borbély elvesztette a Fidesz-frakció feletti irányítást, amelynek tagjai az elmúlt hónapokban többször is együtt szavaztak az ellenzékkel, hogy blokkolják a polgármester javaslatait.