A Coinbase nyeresége megugrott, de az árfolyam csökken

A Coinbase Global jelentős nyereséget ért el az első negyedévben, 1,2 milliárd dollárt, ami éles kontrasztot mutat az előző év azonos időszakában tapasztalt 79 millió dolláros veszteséggel. Ennek ellenére a vállalat részvényárfolyama csökkenést mutat.

A Coinbase Global kriptotőzsde a március 31-ig tartó három hónapban 1,2 milliárd dolláros nettó nyereséget könyvelt el, részvényenként 4,84 dollárt érve el, ami jelentős fordulat a tavalyi 79 millió dolláros veszteséghez képest. Az amerikai tőzsdén jegyzett bitcoint követő alapok, azaz az ETF-ek januári bevezetése után a kriptokereskedési aktivitás növekedése hozzájárult a vállalat sikeréhez.

A Coinbase részvényárfolyama azonban csökkenő tendenciát mutat a zárás utáni kereskedésben, ami részben a befektetők aggodalmának tudható be, akik attól tartanak, hogy a kriptopiac elmúlt időszakban tapasztalt gyengülése a kereskedési volumenek csökkenéséhez vezethet. A részvények ára a tegnapi záróértékhez képest 3,7 százalékkal csökkent, 220,4 dolláron nyitva a mai kereskedést.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet által jóváhagyott első spot ETF-ek bevezetése új lendületet adott a kriptopiacnak, és a Coinbase több ilyen ETF-nek is letétkezelője lett, beleértve a BlackRock termékét is. A bitcoin ára ennek köszönhetően rekordmagasságokba emelkedett, és a Coinbase kereskedési volumene az első negyedévben több mint a duplájára nőtt az előző év azonos időszakához képest, elérve a 312 milliárd dollárt.

A bitcoin azonban az elmúlt hetekben nyomás alá került, mivel a befektetők a kamatcsökkentési várakozásaikat újrakalibrálták, és a bitcoin árfolyama jelenleg 19,3 százalékkal van a márciusban elért történelmi csúcsa alatt. Az amerikai jegybank a kamatszintet nem változtatta meg, és bár jelezte a hitelfelvételi költségek esetleges csökkentésének lehetőségét, a kiábrándító inflációs adatok miatt a kamatcsökkentés még távolabbra kerülhet.

A Coinbase azonban a magasabb kamatszintből is profitált, hiszen növelni tudta a kamatbevételeit az USD Coin (USDC) nevű stablecoin tartalékain. Az első negyedévben a vállalat 66,7 millió dolláros kamat- és pénzügyi díjbevételt ért el, ami jelentős növekedés az egy évvel korábbi 43,3 millió dollárhoz képest.