Kiskunhalasi férfi terrorizálta családját és egy ápolót is megtámadott

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség vádat emelt egy börtönviselt férfi ellen, aki bódult állapotban családtagjait fenyegette meg és egy ápolót is bántalmazott.

A vádak szerint a férfi, aki nemrég szabadult a börtönből, az anyja házában élt, ahol agresszív viselkedést tanúsított tudatmódosító szerek hatása alatt. Az ingatlanból műszaki cikkeket és háztartási eszközöket lopott, hogy azokat értékesítse. A vádlottat az anyja többször is felszólította, hogy hagyja el az ingatlant, de ő erre nem volt hajlandó, sőt, az anyja lakószobáját is feltörte.

  1. július 12-én éjjel a férfi a családtagjai házánál jelent meg, ahol a beengedés megtagadása után a kaput rugdosta. A helyszínre érkező testvére láttán berohant a házba, bicskát ragadott, és azzal fenyegetőzött az utcán. Egy féltéglával még a testvére autóját is megpróbálta eltalálni, de az anyja kiverte a kezéből a téglát, és autóba menekülve várta a rendőröket.

A következő napon a férfit megfigyelésre kórházba szállították, ahol kétszer is megpróbált távozni, de az ápoló visszakísérte. A vádlott ekkor rálökte az ápolót a kórházi ágyra, és dulakodásba keveredett vele, végül az ágyon fekvő sértettre esett.

Az ügyészség a visszaeső bűnözőt felfegyverkezve elkövetett garázdaság, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és lopás miatt vádolja, és börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte. A férfi jelenleg letartóztatásban van, és az ügyben a Kiskunhalasi Járásbíróság fog ítéletet hozni.