Elképesztő fordítás a német sztárcsapattól a Bajnokok Ligájában

A THW Kiel férfi kézilabdacsapata hihetetlen visszatérést produkált a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, amikor is kilencgólos hátrányból fordítva biztosította helyét a kölni négyes döntőben.

A THW Kiel hazai pályán 31–21-re legyőzte a Montpelliert, ezzel ledolgozva az első mérkőzésen összeszedett kilencgólos hátrányát, és bejutott a kölni négyes döntőbe. A félidőben már ötgólos előnyt szereztek a németek, amit a második félidőben tovább növeltek, míg a Montpellier csupán öt gólt tudott szerezni. Az utolsó 17 percben a francia csapat mindössze két gólt dobott, így a Kiel kiváló védekezésének és támadójátékának köszönhetően fordítani tudott.

A Barcelona is megőrizte az első mérkőzésen szerzett nyolcgólos előnyét, és hazai pályán győzött a PSG ellen, ezzel biztosítva helyét a legjobb négy között. A szezon végén visszavonuló Nikola Karabatic így utolsó mérkőzését játszotta a legmagasabb szinten.

A Telekom Veszprém sajnos nem tudta megismételni a német csapat bravúrját, ugyanis az Aalborg elleni vereségükkel búcsúztak a negyeddöntőben. A Magdeburg–Kielce párharcban pedig hétméteresek döntöttek, amelyet a Magdeburg nyert meg.

A június elején megrendezésre kerülő kölni négyes döntőben tehát a Kiel, a Magdeburg, az Aalborg és a Barcelona mérkőzik meg a trófeáért.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK

  • THW Kiel–Montpellier 31–21 (17–12), továbbjutott: a Kiel, 61–60-nal
  • Barcelona–PSG 32–31 (17–12), továbbjutott: a Barcelona, 62–53-mal