A Peloton világszerte mintegy 400 munkahelyet szüntet meg

A Peloton, a luxus edzőkerékpárok és felszerelések ismert forgalmazója, világszerte mintegy 400 munkahelyet szüntet meg, és a vezérigazgató, Barry McCarthy lemondott. A cég már tavaly óta dolgozik egy jelentős márkaátalakításon, mivel a bevételei folyamatosan csökkennek.

A vállalat átszervezése részeként döntött a létszám 15 százalékának elbocsátásáról. McCarthy, aki két évig töltötte be a vezérigazgatói posztot, az év végéig stratégiai tanácsadóként marad a cégnél.

A Peloton részvényei a reggeli kereskedésben mintegy 2 százalékkal, 3,16 dollárra csökkentek. A cég azonban korábban, a koronavírus-járvány idején hihetetlen értékesítési növekedést ért el, amikor részvényeinek árfolyama 2020-ban több mint ötszörösére nőtt.

Az eladások 2021-ben lassulni kezdtek, mivel az emberek a vakcinák révén ismét szabadabban mozoghattak, és visszatérhettek az edzőtermekbe. A vállalat jelentős veszteségeket szenvedett el, 1,26 milliárd dollárt a júniusban véget ért pénzügyi évben, és további 350 millió dollárt a decemberben véget ért hat hónapban.

A harmadik negyedévben a Peloton 167,3 millió dollárt veszített, ami részvényenként 45 centet jelent. Ez jobb az egy évvel korábbi 275,9 millió dolláros, azaz részvényenként 79 centes veszteségnél, de elmarad az elemzők által várt részvényenkénti 39 centes veszteségtől. A bevétel 717,7 millió dollár volt, ami szintén alulmúlta a Wall Street 719,9 millió dolláros becslését.

A Peloton Interactive Inc. bejelentette, hogy az átszervezési erőfeszítések, amelyek a kiskereskedelmi bemutatótermek bezárását is magukban foglalják, várhatóan több mint 200 millió dollárral csökkentik éves folyó költségeit a 2025-ös pénzügyi év végéig. Az egész évre vonatkozó bevételi előrejelzését 25 millió dollárral csökkentették, 2,675-2,7 milliárd dollár közötti tartományra.

A létszámcsökkentés csak a legutóbbi lépés a vállalat számára, amely 2022 októberében jelentette be, hogy mintegy 500 munkahelyet szüntet meg az augusztusban végrehajtott közel 800 elbocsátáson felül.