78 éves nőt kirúgtak az év dolgozója cím után, kárpótlást kapott

Shirley Noble-t, aki egy hónappal azután, hogy az év dolgozójának választották, kirúgták, 78 000 dolláros kárpótlást ítéltek meg.

Shirley Noble, aki több mint egy évtizeden át dolgozott a Columbusban található Covenant Wood Livingnél, 2021-ben az év dolgozójának választották, de 2022 februárjában elbocsátották. A 78 éves nőt egy kétnapos kórházi kezelés után rúgták ki, amikor visszatért a munkahelyére, és egy fiatalabb alkalmazottat talált a helyén.

Noble azt állítja, hogy a munkáltatója életkorára és fogyatékosságára hivatkozva bocsátotta el, és hogy a kórházi kezelését is problémaként említették. Az Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) szerint azonban Noble-t nem lett volna szabad az életkora és a tényleges vagy vélt fogyatékossága miatt kirúgni.

A Covenant Woods üzemeltetője, a BrightSpace Senior Living végül belement, hogy kifizeti a nőnek a 78 ezer dolláros sérelmi díjat, amely 50 ezer dollár kártérítésből és 28 ezer dollár elmaradt bér kifizetéséből áll. A cég ugyanakkor nem ismerte el a jogsértést vagy a diszkriminációt, és kijelentette, hogy továbbra is betartják a munkaügyi törvényeket.