Ez a legelvakultabb Fradi-szurkolókat is megizzasztja

Napra pontosan 125 évvel ezelőtt, 1899. május 3-án jött létre a Ferencvárosi Torna Club, a magyar sport egyik legemblematikusabb és legsikeresebb egyesülete.

A Bakáts téren alapították meg a Ferencvárosi Torna Clubot 1899-ben, melynek címerében az öt zöld és négy fehér csík Budapest IX. kerületének, Ferencvárosnak a szimbólumai. A labdarúgó-szakosztály címere egy különleges tervezésű embléma, amit Manno Miltiades, az olimpiai ezüstérmes művész és több sportágban is úttörő, válogatott sportoló alkotott meg 1928-ban.

Az FTC számos szakosztályt működtet, de közülük is kiemelkedik a labdarúgó szakosztály, amely a férficsapat révén 2023 április végén ünnepelhette a magyar bajnokságban elért 35. győzelmét. Nem csak a labdarúgók, hanem a jégkorongozók, a kézilabdázók és a vízilabdások is hosszú évtizedek óta szolgáltatnak sikerélményeket a népligeti szurkolóknak.

A Ferencvárosi Torna Club története és sikerei tárgyában most egy új kvízzel mérhetik le tudásukat az ország leghíresebb sportegyesületének rajongói.