Brutális bántalmazásért nyolc év fegyház

Egy férfi, aki brutálisan bántalmazta volt élettársát, nyolc év fegyházra ítélték első fokon a Győri Törvényszéken. A vádlott, B. István, tagadja a vádakat, de a bíróság szerint gázsprével, rúgásokkal és egy felhevített késsel okozott súlyos sérüléseket az áldozatnak.

A Győri Törvényszék szerint a 30 éves B. István először gázsprével fújta szembe volt barátnőjét, majd úgy rúgta hasba, hogy a mája megrepedt. A támadás során a nő nemi szervét és teste több részét is megégette egy felhevített késsel, beleértve a lapockáját és a lábát. A sértett, aki jelentősen könnyebb volt a támadójánál, végül egy földszinti ablakon keresztül menekült meg a további kínzás elől, és egy közeli dohányboltban kért segítséget. A támadó ezután elmenekült, de a rendőrség hamarosan őrizetbe vette Nyúlon.

Az áldozat életét sikerült megmenteni, de a máj repedése és a belső vérzés miatt közvetlen életveszélyben volt. A bántalmazás következtében a látása is maradandóan károsodott, a bal szemére húsz százalékkal gyengébben lát.

A törvényszék életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélte el a férfit, aki többszörös visszaesőként akár 12 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhető lett volna. A büntetés mértékét több súlyosító körülmény befolyásolta, többek között az áldozat életveszélyes állapota és a bántalmazás kegyetlen módja.

B. István azonban azt állítja, hogy az egész történetet az áldozat találta ki, hogy őt börtönbe juttassa. A védelem felmentésért fellebbezett, míg az ügyészség három nap gondolkodási időt kért. A védelem szerint az áldozat többször is változtatta vallomását, és a bírósági tárgyalás során visszatért az eredeti vádakhoz.

Dr. Bóka Tibor bíró részletesen cáfolta a vádlott védekezését, megjegyezve, hogy a nő nem okozhatta volna magának a sérüléseket, és felvetette a kérdést, hogy ha a vádlottnak semmi köze sem volt a bántalmazáshoz, akkor miért menekült el a helyszínről.

B. István jelenleg letartóztatásban várja az ítélőtábla jogerős ítéletét.