A Szentkirályi Tehetségprogram újra támogatja a fiatal sportolókat

A Szentkirályi által meghirdetett tehetségprogram keretében a jövő olimpikonjai jelentős anyagi támogatást nyerhetnek. A programban Berki Krisztián olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok tornász is részt vesz nagykövetként.

A Szentkirályi Tehetségprogram idén ismét megnyitotta kapuit a fiatal tehetségek előtt, a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai támogatásával. A programban korábban olyan neves sportolók vettek részt, mint a paralimpiai aranyérmes Kiss Péter Pál, a világbajnok kardvívó Pusztai Liza, a világ- és Európa-bajnok kajakozó Gazsó Alida Dóra, valamint az olimpiai ezüstérmes Varga Ádám. A jelentkezési határidő május 8-ig tart, és a 14 és 18 év közötti utánpótlás sportolóknak csupán egy jelentkezési ívet kell kitölteniük a program weboldalán.

A pályázatok elbírálását egy öttagú zsűri végzi, melynek tagjai között olyan kiválóságok találhatók, mint Berki Krisztián, Balogh Levente, a Szentkirályi Magyarország elnöke, Nagy Tímea olimpiai bajnok vívó, Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, valamint Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó. A díjazottak között a győztes kétmillió forintot, a második helyezett egy millió forintot, míg a harmadik helyezett fél millió forintot kap.

Berki Krisztián, a program nagykövete szerint az anyagi támogatás mellett a szakmai zsűri tagjainak tanácsai és a nagyköveti támogatás is jelentős segítséget nyújthat a fiataloknak. A Szentkirályi Tehetségprogram nem csupán egyszeri segítséget jelent, hanem hosszú távú támogatást kínál a sportolóknak. A program célja, hogy a tehetséges fiatalokat a költséges edzőtáborok, sporteszközök és nevezési díjak terén is támogassa.

A Szentkirályi Magyarország elnöke, Balogh Levente kiemelte, hogy a program 2016 óta támogatja a magyar tehetségeket, és bár az augusztusi díjátadón csak három győztest hirdetnek ki, minden résztvevő számára nyitva áll a közösség és a Szentkirályi kapuja. A program második fordulója júliusban kezdődik, ahol a közönség szavazatai is döntő szerepet játszanak, és ahol a támogatók is értékes nyereményeket szerezhetnek.