Megtalálták a Boeing repülőből kiszakadt vészcsúszdát

Lezuhant a vészcsúszda a Delta Air Lines egyik járatáról pénteken, röviddel a felszállás után, és a csúszdát megtalálták egy móló mentén Queens-ben, a Kennedy Nemzetközi Repülőtértől hat mérföldre.

A New Yorkból Los Angelesbe tartó járat személyzete felszállás után furcsa hangot hallott, és jelzést kapott a jobb szárnyon lévő vészkijárati csúszdával kapcsolatos problémáról. A New York-i városfejlesztési minisztérium tájékoztatása szerint a Delta Air Lines egy nagyméretű törmelékdarabot talált Belle Harborban, amely a pénteken elszabadult vészcsúszda volt, és ezt visszajuttatták a légitársasághoz.

A Szövetségi Légügyi Hivatal szerint a járaton 176 utas, két pilóta és öt utaskísérő tartózkodott, és az incidens után biztonságosan visszatért a J.F.K. repülőtérre. A Delta Air Lines személyzete vészhelyzetet jelentett a légiforgalmi irányításnak.

A gép visszaérkezése után a személyzet észlelte, hogy hiányzik a vészcsúszda, és az utasok egy másik repülőgéppel folytatták útjukat Los Angeles felé. Az esetet szenvedett repülőgép egy régi típusú Boeing 767-300ER volt, mely a 1990-es évek óta áll szolgálatban.

Hogy a csúszda eredetileg a mólón landolt, vagy a víz sodorta oda, az ismeretlen marad.