Óriásberuházások érkeznek Debrecenbe

Magyarország történetének legnagyobb magánberuházását valósítja meg a CATL Debrecenben, amely mintegy 3000 milliárd forint értékű, és az épülő akkumulátorgyár a város gazdasága számára is kiemelkedően fontos. A BMW pedig 2025-től kezdi meg a legújabb elektromos autóinak gyártását a hajdúsági nagyvárosban.

A vidéki nagyvárosok gazdasági és innovációs központokként fontos szerepet töltenek be az ország vérkeringésében. Ebben a kontextusban a Portfolio ingyenes konferenciasorozata 2024-ben ismét vármegyeszékhelyekre látogat, és június 6-án Debrecenben kerül megrendezésre a következő állomás. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A debreceni gazdasági élet intenzívebbé válása mellett felmerül a kérdés, hogy a magyar vállalkozások hogyan tudnak megmaradni és profitálni ebben a felgyorsult gazdasági környezetben, például autóipari vagy akkumulátoripari beszállítóként. Szakértők szerint a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint a nagyvállalatoknak is van még lehetőségük versenyképességük fejlesztésére.

A Kelet-magyarországi Gazdasági Fórumon a résztvevők választ kaphatnak többek között arra, hogy milyen pályán mozog a magyar gazdaság a közeljövőben, hogyan alakulhat a forint árfolyama, milyen inflációs kilátásokkal tervezhetnek, hogyan lehet áthidalni a munkaerőhiány és a béremelkedés okozta feszültségeket, valamint hogyan lehet javítani a vállalatok működési hatékonyságát. A tudatos energiamenedzsment és a különböző finanszírozási, támogatási, valamint vállalkozásfejlesztési lehetőségek is terítékre kerülnek.

A konferencia előadói között szerepelnek:

  • Papp László, Debrecen polgármestere;
  • Suppan Gergely, makrogazdasági elemzésért felelős helyettes államtitkár;
  • Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke;
  • Fetter István, a CIB Csoport kisvállalati divízió vezetője;
  • Petri Bernadett, Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója;
  • Maróti Ádám, a HOLD Alapkezelő Zrt. elemzője;
  • Madár István, a Portfolio vezető elemzője;
  • Póka Valentin, a Coface országigazgatója.

A rendezvény célja, hogy színvonalas, aktuális gazdasági és pénzügyi információkkal segítse a helyi vállalatokat a megalapozott üzleti döntéshozatalban, ezáltal hozzájáruljon versenyképességük növeléséhez.