Volkswagen profitcsökkenés

A Volkswagen csoport 20%-os működési eredménycsökkenést jelentett az első negyedévben, amit az eladások csökkenése és a növekvő költségek okoztak, de a vállalat a növekvő rendelésállomány miatt optimista a következő negyedévvel kapcsolatban.

A Volkswagen kedden tett bejelentése szerint az első negyedévben a működési eredmény 20%-kal maradt el a bázisidőszakhoz képest. Az alacsonyabb értékesítési volumen és a magas költségek jelentették a fő kihívásokat a cég számára. Arno Antlitz, a cég pénzügyi vezetője elmondta, hogy bár az év lassan indult, a növekvő rendelésállomány kedvező hatással van a második negyedéves kilátásokra. A Volkswagen több mint 30 új modell piacra dobását tervezi az év folyamán, amivel erősíteni kívánja pozícióit a kínai piacon.

A vállalat luxusmárkája, a Porsche szintén jelentős, 14,8%-os működési árrés-csökkenést szenvedett el, amit a modellfelújításokra fordított magas beruházások és a kínai piac iránti kereslet csökkenése okozott.

A Volkswagen részvényárfolyama az év eleje óta 8%-os emelkedést mutat, ami bizonyos mértékű bizalmat tükrözhet a befektetők részéről a cég jövőbeli teljesítményét illetően.