Keddi friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. április 30., kedd

Több mint 16 millió forintot fizettek tavaly az adófizetők Schmitt Pál és Áder János rezsiköltségeire. Tiborcz Istvánt is hírbe hozták a Lánchíd-ügyben. Lázár János szerint nem ördögtől való, ha 2026-ban már nem lesz politikus. Országos hiány van egy vérnyomáscsökkentőből, amely pótolhatatlan más készítménnyel. Gulácsi Péter bekerült a forduló válogatottjába. Az alaptörvény-módosításokat benyújtotta a kormány, amelyek között szerepel, hogy kétharmados többség kell a hitelfelvételhez, és törvény szabályozza a katonai műveleteket és a kegyelmet. Az amerikai egyetemek ultimátumot adtak a tüntetőknek a sátortáborok felszámolására. Kína válaszolt az OpenAI döbbenetes fejlesztésére.

Budapesten a közúti információk szerint az M0-s autóúton az M5-ös autópálya felé Nagytétény térségében az M6-os csomópontnál baleset történt, ami miatt sávlezárásra és torlódásra kell számítani. A tömegközlekedésben a 218-as autóbusz Solymár, Auchan áruház és Óbuda vasútállomás (Aranyhegyi út) között megnövekedett menetidővel közlekedik a Szentlélek tér H felé. Az 52-es villamos ritkábban közlekedik a teljes vonalon a Határ út M felé. A 63-as autóbusz a Mészégető és Hűvösvölgy között megnövekedett menetidővel közlekedik Hűvösvölgy felé. A 222-es autóbusz a Széchenyi utca (gimnázium) és a Gyógyszertár között megnövekedett menetidővel közlekedik a Széll Kálmán tér M felé.

A mai időjárás napos és száraz lesz, a hőmérséklet pedig 23 és 27 fok között alakul. A névnapok között Katalin és Kitti neve szerepel. A deviza középárfolyamok a következők: EUR 391,99, USD 366,17, CHF 401,63, GBP 458,44.