Hódmezővásárhelyi választási csatározások

Hódmezővásárhelyen a választási küzdelem egyre élesebbé válik, ahol a Fidesz által támogatott Grezsa István mellett, egy Lázár Jánoshoz köthető, de függetlennek nevezett Kovács Pál is megméretteti magát, és a Mi Hazánk is indít jelöltet. Márki-Zay Péter, a város jelenlegi polgármestere, Lázár János miniszter mögött látja Kovács Pál indulását.

A Fidesz a hódmezővásárhelyi önkormányzati választáson Grezsa Istvánt, az orvos-politikust indítja, aki korábban már megmérettette magát Márki-Zay Péterrel szemben, és most újra ringbe száll. Grezsa István szerint a választás nem a Fideszről, hanem Márki-Zay Péterről fog szólni, akit kóklernek nevezett, és akit azzal vádol, hogy Vásárhelyt a politikai senkiföldjére vezette.

Egy új, eddig ismeretlen jelölt, Kovács Pál is bejelentette indulását, mint független jelölt. Kovács Pál korábban több önkormányzati cégnél dolgozott, és Dombi-Kiss László, a Jobbik helyi szervezetének elnöke támogatja őt, aki korábban Márki-Zay Pétert támogatta.

Márki-Zay Péter szerint Kovács Pál indulása egy trükk, amely mögött Lázár János áll. A polgármester szerint Kovács Pál hosszú ideig hűségesen szolgálta Lázár Jánost, és minden megaláztatás ellenére is kitartott mellette.

A választási versenyben a Mi Hazánk is részt vesz, Balog Norbert személyében, aki Toroczkai László régi harcostársa. Márki-Zay Péter elmondta, hogy a harmadik erőnek tartott Magyar Péterrel nem került sor együttműködésre, mivel az ellenzéki politikus nem válaszolt a megkeresésekre, és elzárkózik a tárgyalásoktól.