Kritikus szinten a forint a GDP-adat után

A forint egy fontos technikai vonalat tesztel, amelynek letörése további erősödési lehetőséget jelenthet a magyar valuta számára, különösen a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat fényében.

A hétfő délutáni erősödés óta a forint egy emelkedő trendvonalat tesztel, amely jelenleg 391,2 körül húzódik. Ez a vonal eddig visszatartotta a forintot a további erősödéstől, de ha áttörik, akkor a forint erősödése folytatódhat a 388,5 körüli erős támasz zónáig.

A várt feletti GDP-adat közzététele után a forint első reakcióként gyengült, a jegyzések rövid időre 392 közelébe ugrottak, majd 391,3 körülire korrigáltak.

A forint a dollárral szemben is erősödött, tegnap este kéthetes csúcsot ért el 364 közelében, azonban a dollár enyhe erősödése miatt a jegyzések ma reggelre 366 fölé emelkedtek.

A francia GDP-adatok kedvezőbbek lettek a vártnál, és a német kiskereskedelmi forgalmi adatok is pozitívak voltak. További fontos makroadatok várhatók, mint például az eurózóna inflációs adatok, és holnap, az európai munkaszüneti nap ellenére, több jelentős amerikai adat is érkezik, mint az ADP foglalkoztatottsági adat és a Fed-döntés. Ezek a fejlemények indokolják, hogy továbbra is figyelemmel kísérjük a forint alakulását.