A Leverkusen edzője szerint nincs magyarázat arra, hogy csapata még veretlen a szezonban

Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen vezetőedzője szerint nincs magyarázat arra, hogy csapatuk miért szerez ilyen sok gólt a mérkőzések végén vagy a hosszabbításban.

A német bajnokcsapat legutóbbi mérkőzésén, szombaton 2–2-es döntetlent ért el a VfB Stuttgart ellen, ahol Robert Andrich a 96. percben egyenlített, ezzel a Bayer Leverkusen már a szezon során 16-szor volt eredményes a 90. perc után.

Alonso elmondása szerint nem könnyű megmagyarázni, hogy miért fordul elő ilyen gyakran az utolsó pillanatokban szerzett gól, különösen, hogy a múlt héten is hasonló helyzetben találtak be. Az Európa-liga negyeddöntőjében a West Ham United elleni mérkőzésen Amine Adli a 90. percben szerzett gólt.

A marokkói válogatott játékos, Adli szerint bár sok gólt szereztek a hosszabbításban, jobb lenne, ha a csapat korábban találna be.

A Leverkusen veretlenségi sorozata már 46 tétmeccs óta tart, és a szombati egyenlítő találat a csapat 127. gólja volt a mostani idényben, ami egyben klubrekordot is jelent. Alonso kiemelte, hogy bár a legfőbb céljukat, a bajnoki címet már megszerezték, továbbra is szeretnék folytatni a remek szériájukat a szezon hátralévő részében.

(MTI)