Varnus Xavér majdnem balesetet szenvedett a Körúton

Majdnem tragédiába torkollott Varnus Xavér születésnapja, amikor egy biciklis ételfutár majdnem elgázolta a József körúton.

A neves orgonaművész, Varnus Xavér a 60. születésnapja előestéjén került veszélyes helyzetbe a főváros szívében. A Reggeli műsorban mesélte el, hogy éjfélkor, a József körúton egy biciklis ételfutár majdnem elütötte. Az eset kapcsán a rendőrség is kivonult a helyszínre, ahol helyszínelés történt.

Xavér elmondása szerint az ételfutárok manapság valamiért inkább a járdán közlekednek, ami ebben az esetben is így történt. Az incidens után a helyszínen randalírozás kezdődött, és mivel a résztvevők között volt, aki nem beszélt magyarul, illetve magyarul beszélő, aki nem tudott angolul, Xavér vállalta a tolmács szerepét.

A művész a műsorban szimbolikusnak nevezte az eseményt, hiszen éppen a hatvanadik születésnapja előtt történt, és újabb túlélésnek tekinti. A történtekkel kapcsolatban kérdéseket intéztünk az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóosztályához, és válaszukat követően frissítjük cikkünket.

A helyzet attól vált még bizarrabbá, hogy a randalírozó ételfutárok egyike sem beszélt magyarul, a rendőrség emberei pedig nem voltak "pengék" angolból, így Xavér intézte a kommunikációt a felek között. "Én, mint kvázi sértett vagy hullajelölt fordítottam a közöttük" - mesélte az RTL műsorában Varnus Xavér.