Hatalmas buszbaleset Mexikóban, 14 áldozat már biztosan van

Több mint harmincan megsérültek és már 14 halottja van annak a vasárnapi buszbalesetnek, amely zarándokokat szállított Mexikóban az ország egyik legfontosabb kegyhelyére. A baleset körülményei még tisztázatlanok, de a hatóságok szerint a buszban utazók mind mexikói állampolgárok voltak.

A tragédia Mexikó központi részén történt, ahol a zarándokok egy szent helyet kívántak felkeresni. A baleset vasárnap reggel történt, amikor az autóbusz vezetője valószínűleg elvesztette uralmát a jármű felett.

A Mexikó állambeli Malinalco város közelében történt baleset során a busz felborult és az oldalára dőlve állt meg. A Bild beszámolója szerint a hatóságok 14 halottról és 31 sérültről számoltak be.

A helyszínre érkező polgári védelem, a mexikói Vöröskereszt három egységével együtt, és az állami kormány helikoptere is részt vett a mentési műveletekben. A médiajelentések alapján a Guanajuato államból érkező áldozatok a Chalma zarándokhely felé tartottak.

A Santuario del Senor de Chalma kegyhelyet, amely Mexikóvárostól délnyugatra helyezkedik el, Latin-Amerika egyik legfontosabb zarándokhelyeként tartják számon.

A baleset okai egyelőre ismeretlenek. A rendőrségi vizsgálat során felmerült, hogy emberi mulasztás vagy műszaki hiba okozhatta a tragédiát. A helyszínen talált leszakadt két kerék is arra utalhat, hogy műszaki probléma állhatott a baleset hátterében.