Tragikus horgászverseny a Balatonon

Szinte az egész horgász-társadalom gyászolja Tót Gergőt, aki a X. Balaton Carp Cup nevű versenyen vesztette életét, amely a világ legnagyobb horgászversenye.

A verseny szervezői számoltak be a tragédiáról, mely szerint a 40 éves horgászhoz két mentőegység is érkezett, köztük egy helikopter, de a mentők másfél órán át tartó küzdelme ellenére sem tudták megmenteni az életét. Egy közeli ismerős elmondása alapján Gergő és társa egész éjjel horgásztak, hajnali kettőtől reggel hétig halakat fogtak, majd pihenés céljából visszavonultak a sátraikba. Délelőtt tíz órakor újabb kapásra ébredtek, de Gergőt már nem lehetett felébreszteni.

A halál pontos okát a boncolás fogja kideríteni, de ismerősei szerint a túlzott munka és a stressz is szerepet játszhatott a tragédiában. Gergő, aki eredetileg Erdélyből származott, évek óta Németországban élt és az építőiparban dolgozott. Sok munkát vállalt, és valószínűleg a verseny alatt is túlhajszolta magát. A versenyen nem szerepeltek túl jól, ami szintén nyomást gyakorolhatott rá. Korábban úgy tűnt, hogy az európai módszertan szerint mért német infláció áprilisban a várakozásokat meghaladva emelkedett, ami további gazdasági nyomást jelenthetett az ott élőkre, mint Gergőre is. Azonban a legfrissebb adatok szerint az infláció Németországban áprilisban nem emelkedett, hanem a márciusi szinten maradt, ami 2,2 százalék volt éves szinten, és ezzel három éve a legalacsonyabb maradt. Az energiaárak 1,2 százalékkal maradtak el az idén áprilisban az egy évvel korábbitól, az élelmiszerárak pedig 0,5 százalékkal nőttek éves bázison.

Egy barátja szerint még a halála előtti napon beszéltek telefonon, és most nehezen tudja feldolgozni a történteket, még mindig várja, hogy Gergő felhívja.