Toroczkai László apróban fizetett sérelemdíjat

Újabb keresetekkel folytatódik a Mi Hazánk mozgalom elnöke, Toroczkai László és a kisvárdai végrehajtó, Gyüre Péter közötti jogi csatározás.

Toroczkai László egy videót osztott meg, amelyen látható, ahogy párttársaival együtt Gyüre Péter irodájába érkezik, és 1,5 millió forint értékű fémpénzt önt a földre. Ezzel a gesztussal "fizette ki" a sérelemdíjat, amelyet korábban bírósági ítélet alapján jogerősen megítéltek ellene Gyüre javára, akit a politikus "kis disznófejű nagyúrnak" nevezett.

Gyüre Péter a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy Toroczkai a videóban valótlan állításokat tett vele kapcsolatban, többek között azt, hogy bírói befolyással bír, ügyfelei szerint rossz a megítélése és tisztességtelen. A végrehajtó ezek miatt 13 millió forint sérelemdíj megfizetését követeli, és büntetőfeljelentést is tesz. Ezenfelül egy másik videó miatt további nyolcmillió forintot is követel Toroczkaival szemben. Gyüre azt is hozzátette, hogy a sérelemdíjakat, beleértve a már kifizetett 1,5 millió forintot is, jótékonysági célokra ajánlja fel, konkrétan egy helyi kórháznak, egy bölcsődének és egy leukémiás alapítványnak.

A fémpénzek összeszámlálása még folyamatban van, Gyüre becslése szerint körülbelül 30 ezer forintba kerülhet az érmék beváltása, ha egyben szeretné őket bankba vinni.

Toroczkai László a felajánlást képmutatásnak nevezte, és kritizálta a végrehajtói rendszert. A Mi Hazánk elnöke szerint Gyüre nettó árbevétele 136 millió forint volt, és a végrehajtások gyakran embertelen körülmények között zajlanak. Toroczkai említést tett arról is, hogy párttársa, Fiszter Zsuzsanna feljelentést tett a végrehajtó fenyegető üzenetei miatt. A politikus kijelentette, hogy kész beleállni az újabb jogi csatározásba, és ha szükséges, a további 13 millió forintot is apróban fogja kifizetni.