Mogyoróallergia miatt meghalt fiú ügyében tárgyalásra kerül sor

A tanítónő, V.I. Rita, aki egy mogyoróallergiás kisfiú halálát okozta, beismerte bűnösségét, de a bíróság tárgyalást rendelt el az ügyben. A tragédia 2022 januárjában történt, amikor a tanítónő gondatlanságból földimogyorós édességet helyezett el egy hatéves kisfiú padjában egy születésnapi ünnepségen, annak ellenére, hogy tudta a gyermek allergiájáról. A fiú később rosszul lett és egy budapesti benzinkúton életét vesztette, a mentők sem tudták megmenteni.

A Blikk információi szerint a bírósági előkészítő ülésen a fiú szülei nem jelentek meg. V.I. Rita bűnösségét elismerte, azonban a bíró tárgyalást rendelt el, amelyre szeptemberben kerül sor.

A vádak szerint a tanítónőt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják. A vádirat szerint próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, valamint a tanítói foglalkozás gyakorlásától történő határozott idejű eltiltást kezdeményeznek ellene.

Az eset kapcsán az AllerGéniusz Egyesület több javaslatot is tett a közétkeztetés reformjára, miután az év elején egy másik, hétéves kisfiú is allergiás reakció következtében vesztette életét.