Szentkirályi Alexandra gazcsokorral üzent Karácsony Gergelynek

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje, gazból kötött csokorral üzent Karácsony Gergelynek, Budapest jelenlegi főpolgármesterének.

Szentkirályi Alexandra a közösségi médiában közzétett videójában és egy Facebook-posztban is megosztotta, hogy gazból kötött csokorral kíván nyugdíjas éveire „hasonló munkamentes időszakot” Karácsony Gergelynek, mint amilyet „az elmúlt öt évet töltötte” . A Fidesz főpolgármester-jelöltje a főváros X. kerületében, a Kerepesi úton kaszált, hogy demonstrálja, szerinte a főváros jelenlegi vezetése elhanyagolja a közterületek kezelését .

Szentkirályi Alexandra szerint a budapestiek „vadvirágos Budapest helyett gazdátlan elhanyagolt dzsungelt kaptak Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármestertől” . Kijelentette, hogy a város elhanyagolására és a nemtörődöm városvezetési modellre kiváló példa a Kerepesi út állapota .

A Fidesz főpolgármester-jelöltje hangsúlyozta, hogy ő nem „ímmel-ámmal fog dolgozni azért, hogy Budapest egy élhetőbb, tiszta, karbantartott város legyen”, és hogy „olyan főpolgármester kell, aki nem csak szövegel, hanem odamegy, felgyűri az ingujját és megcsinálja a munkát” . Szentkirályi Alexandra szerint munkával meg lehetne oldani az utak állapotát, a P+R parkolók építését és azt, hogy sokkal tisztábbak legyenek a közterületek .

A sajtótájékoztató végén Szentkirályi Alexandra bemutatott egy gyomcsokrot, amellyel hátralévő nyugdíjas éveire „hasonlóan pihentető időszakot kíván Karácsony Gergelynek, mint ahogy az elmúlt öt évet töltötte” . A Facebookon közzétett posztjában pedig azt írta: „Ezt a csokor gazt most kaszáltuk le egy fővárosi gaztengerről Karácsony Gergely helyett. Ezzel köszönöm meg eddigi »munkáját«. Hasonlóan dologtalan nyugdíjas éveket kívánok! Ideje, hogy átadja a helyet annak, aki tényleg dolgozna” . A politikusról egy olyan fotó is napvilágot látott, amin munka közben látható .